Lördag in the US

Återigen ett (väldigt) sent inlägg. Klockan är halv två, och jag borde sova men men. Idag har iallfall varit en lugn lördag. Jag vaknade vid elva, åt frukost och sedan åkte jag och min värdmamma iväg för att handla, fixa ärenden osv. Jag letade även efter en ryggsäck till skolan och jag hittade en som jag ville ha, så nu är den beställd! 
Vid halv sex var vi klara med handlandet så då åkte vi hem och åt middag. Sen dess har jag inte gjort mycket alls, bara setat i soffan och kollat på film. Men det var inte helt fel det heller! 
Imorgon (eller senare idag) kommer min värdbror hem, så jag ska äntligen få träffa honom vilket ska bli jättekul! Han har även med sig ett gäng kompisar då han fyller år imorgon, så det blir fullt hus här ett tag nu. Men som sagt, det ska bli jättekul att få träffa honom! Ska eventuellt träffa lite kompisar imorgon också, så förhoppningsvis blir det en riktigt bra söndag! 
 
 

Varsity Football Game

Hallå! Borde egentligen ha lagt mig för länge sedan och mina ögon håller på och trilla ihop så det får bli ett kort inlägg. Hade skola som vanligt idag. Skolan slutade vid tre någon gång och då åkte jag hem. Vid kvart över fyra åkte jag tillbaka till skolan, mötte upp de andra tränarna och började ställa i ordning inför matchen. Matchen började vid sju, och slutade vid halv tio någon gång. Killarna vann, och det var superkul att få vara med och jobba under matchen. Första kvarten var jag Riley's (the head coach) assistent, andra kvarten delade jag ut vatten till defense, tredje kvarten stod jag och Shane vid the coolers och fyllde flaskor och sista kvarten delade jag ut vatten till offense. Stämningen nere på planen var sjuk, och allt var så himla häftigt. Det var verkligen precis som på film.
Imorgon är det lördag, känns sjukt veckan har gått så grymt fort, och jag har inga planer alls förutom att ev. åka och köpa en ryggsäck. Har hittat en som jag vill köpa, så jag hoppas jag hittar den! Men nu ska jag gå och lägga mig, så gonat! Hörs imorgon! 

 

 

 

Sophomore game

Var med (som tränare, inte som spelare haha) på mitt första football game idag! Dock bara en sophomore match, men ändå! 
Annars har dagen varit en vanlig dag i skolan. Hade English, Aquatics, Office Aid och Algebra. Efter skolan hade jag träning och direkt efter träningen hade de matchen. Vid halv åtta någon gång åkte jag hem, så var alltså på skolan i över tolv timmar. Trots det kändes det som om dagen gick jättefort, och jag gillar verkligen att vara i skolan så jag klagar inte! 
Imorgon har jag skola som vanligt, och på kvällen spelar Varsity sin första football game för säsongen, så det ska bli kul! Vet dock inte om jag ska vara med och jobba under matchen än, så vi får se. Det ska iallafall bli grymt spännande att få uppleva min första riktiga Varsity football game, jag är riktigt taggad! 

Jag och några utav de andra tränarna igår på Meet the Falcons 




Meet the Falcons

Tredje dagen på Hargave avklarad! Hade US History first period, sedan Business Law, efter det Sports Medicine. Mitt i Sports Medicine klassen klassen hade vi lunch, och efter lunch fortsatte Sports Medicine, Efter den klassen hade jag training i en och en halv timme. Det var inte alls lika varmt ute idag, så det var skönt. Efter träningen åkte jag hem, åt, sedan åkte jag tillbaka till skolan för Meet the Falcons! Meet the Falcons är som ett pep rally. Man presenterar alla indrottare, som kallas för Falcons eftersom skolans maskot är en falcon, och sedan visar bandet, danslaget och the cheerleaders up sig. Jag och de andra tränarna var med i själva presentationen, så vi fick gå ut en efter en på fotbollsplanen och bli presenterade. Det var lite mäktigt när de sa Amanda Helgeson i högtalarna haha. 
Efter Meet the Falcons åkte vi och åt på en nyöppnad mexikansk resturang här i närheten. Sedan åkte vi hem, jag dushcade och nu sitter jag och fixar med alla school supplies som jag behöver. Måste köpa en ryggsäck så mycket grejer som jag behöver ha med mig varje dag. Böcker till varje klass plus träningskläder, och eftersom jag inte har något skåp måste jag gå runt och bära på alla grejer hela dagen. Så nu börjar uppdrag hitta en fin ryggsäck! 
 
 

Hargrave Day 2

Andra dagen på high school avklarad, och måste säga att den var bättre än den första! Kom till skolan kvart över sju, hade US History som första klass. Där pratade vi om the civil war och jag var helt lost. Alla verkade kunna jättemycket, och jag och Sofia bara satt där och fattade ingenting haha. 
Efter US History hade jag Business Law. Där gjorde vi inte så mycket, utan gick typ bara igenom mer regler. Efter den klassen hade jag sports medicine. Där fick var och en utav oss ställa oss längst fram i klassrumet och presentera oss i en minut. Såklart ville läraren (som förövrigt även är oss student trainer's tränare/head coach) att jag skulle prata svenska haha, så det var lite kul. Fick även lappen på bilden nedanför av en kille i den klassen, och tyckte det var så gulligt. Var seriöst höjdpunten på min dag! 
Efter den klassen hade jag engelska. Där hade vi typ ett litet mini test, dock inte jättesvårt så det gick bra tror jag, Efter english hade jag lunch. Efter det hade jag dans, ska dock som sagt byta den klassen, och efter dansen hade jag photography. Jag funderar på om jag ska byta den klassen också, då den faktiskt verkar vara min svåraste klass med väldigt mycket läxor. Men samtidigt gillar jag den klassen och även människorna i den, så vi får se. 
Efter fotoklassen hade jag matte, som var hur enkelt som helst. Det var typ matte som vi gick igenom i åttan/nian. Efter matten hade jag training till halv fem ungefär. Seriöst, att bli en student trainer är det bästa jag har gjort. Trots att jag håller på att dö av värmen så är det the best part of my day. Älskar det! 
Efter träningen åkte jag hem, åt middag och gick ut och la mig i poolen ett tag. Nu har jag precis duschat och ska snart gå och lägga mig. Min plan är att lägga mig innan tio, då jag bara har sovit ca fem timmarde senaste dagarna så jag kan behöva lite sömn haha. Vi hörs imorgon! 
 
 

First day at HHS

Alltså idag var nog en utav de mest förvirrande dagarna jag har varit med om! Så många namn, klasser, lärare och salar att hålla reda på. Men jag gillar det, jag hade faktiskt en riktigt bra första dag på Hargrave! 
Jag kom till skolan ungefär 7.10 imorse. Då mötte jag upp Martina, Juliette och Nicole vid entren och letade reda upp vart jag skulle vara under first period. Alla namn på alla elver satt uppe i korridoren och det var där det stod vart man skulle vara någon stans. Jag gick till min klass och där fick jag mitt schema för resten utav dagen. Jag har åtta klasser varje dag, förutom på onsdagar och torsdagar då jag har fyra klasser. Alla klasser är 47 minuter långa (korta), lunchen är 30 minter och jag har fem minuter på mig att ta mig mellan klasserna. 
Alla på hela skolan har klasser samtidigt, så när klockan ringer är alla på hela skolan ute i korridorerna samtidigt. Alltså hur mycket folk som helst haha. Som tur var var det inte jättesvårt att hitta salarna så jag kom i tid till alla klasser iallafall, och alla som jag frågade om vart salarna låg var jättetrevliga. Alla som jag pratade med idag var jättetrevliga, tror jag kommer trivas här! Jag ser seriöst redan fram emot imorgon! 
Jag hade alltså åtta klasser idag och det ända vi gjorde på varje klass var att gå igenom en massa papper, regler, kurmaterial och att presentera oss själva. Jag tror klasserna börjar på riktigt på onsdag eller torsdag, och det ska faktiskt bli riktigt kul! Detta är iallfall mitt schema just nu:
 
First period US History
Amerikansk historia. Ett utav de obligatoriska ämnena, men jag tror det kan bli en intressant klass. Läraren verkar riktgit bra, och jag känner redan lite folk i den klassen, så det känns bra!
 
Second period Business Law 
Företags juridik. Detta var tydligen en ny klass för i år på skolan, och vi var bara 10 personer. Eftersom jag pluggade lite amerikansk juridik i våras och tyckte det var intressant så ville jag ta den här klassen, och än så länga verkar den vara just väldigt intressant. Tror det kommer vara en utav mina favoritklasser. 
 
Third period Sports Medicine 1 
En klass om idrottsskador. Denna tar jag för att jag är en student trainer. Något utav det första läraren sa på lektionen var att det fanns risk att folk skulle svimma pga. skadorna vi kommer kolla på. Så jag är inte direkt så taggad på det haha, men det ska ändå bli en intressant klass. 
 
Fourth period English 3
Engelska, också en obligatorisk klass. Denna klass har jag med Juliette från Frankrike, så det är kul! Läraren var emot läxor också, och det är inget jag komemr klaga på direkt haha. 
 
Fifth period Dance 1
Dans, allt ifrån ballet till hip hop. Dock kommer jag byta ut den här klassen mot en science klass så scence tydligen också var obligatoriskt. 
 
Sixth period Photography 2
Fotografi. En klass där jag kommer få ta massa bilder och lära mig hantera min kamera bättre. Det ändå dåliga med denna klassen är att jag kommer behöva ta min systemkamera till skolan nästan varje dag. Och eftersom vi inte har några skåp måste jag bära runt på den hela dagen. 
 
Seventh period Algebra 2
Algebra. Vet faktiskt inte riktigt vad vi kommer göra i denna klass, förutom att hålla på med algebra haha. Antar att det bli typ blandad matte. Också en obligatorisk klass. 
 
Eighth period Sports Medicine 3
Denna klass heter också sports medicine, men detta är ingen riktig klass. Utan under den här klassen är jag ute på the football field och hjälper till som tränare. Så egentligen har jag bara sju riktiga klasser. Dock är killarnas träning mycket längre än en vanlig klass, men samtidigt mycket roligare än en vanlig klass. 
 
 

Bring colour to my skies

Hallå! Ska alldeles strax gå och lägga mig men tänkte kika in här innan. Idag har jag varit på the mall med min världmamma (igen), skypat med min familj därhemma, städat mitt rum, firat Martinas födelsedag och fixat och grejat inför imorgon. Valt kläder, packat väskan osv. 
Jag är verkligen så sjukt himla jätte nervös, men samtidigt sjukt sjukt taggad. Det ska bli så kul att få börja skolan! (can't belive i just said that) Dock vet jag redan nu att jag kommer få lov att behöva byta några klasser, så schemat som jag kommer få imorgon kommer inte vara det jag kommer gå efter resten utav året. 
Det blev ett kort inlägg, men nu måste jag gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon. Skolan börjar 7.25 och vi ska åka härifrån 6.50, så jag behöver verkligen lägga mig nu. Gonatt! 
 
Har verkligen inga bilder att lägga ut, så det får bli lite musik istället. Detta är vad jag går runt och lyssnar/sjunger på just nu. Älskar den!  
 
 

Lördag 23 augusti

Hej! Sitter just nu fast i bilkö, så tänkte att jag lika gärna kunde blogga!
Imorse åkte jag och min värdmamma till Galveston, som ligger omkring en och en halv timme bort. När vi kom dit träffade vi ett gäng andra utbytesstudenter, och sedan hade vi ett möte på några timmar. Vi åt även lunch och badade i poolen som fanns där. Det var faktiskt riktigt kul att träffa en massa andra utbytesstudenter, och Galveston var hur fint som helst! Såg mer ut som Florida eller Californien än Texas!
Vid tre åkte jag, Juliette, Martina och Nicole hem med min värdmamma. Lite senare på kvällen när vi var tillbaka i Huffman åkte jag och min värdfamilj till en (ett?) mall. Min värdmamma skulle bara dit och lämna tillbaka lite grejer, men det slutade med att jag kom ut därifrån med fem shoppingkassar haha. Så vi var klara därinne vid halv tio och då åkte vi och åt middag på Longhorn, och det är därifrån vi är på väg hem ifrån nu. Tror det har varit nån olycka längre fram och att det är därför vi står still, så jag hoppas att det inte är något allvarligt och att vi snart börjar röra på oss igen. Imorgon är det söndag och då alltså bara en dag kvar innan skolan börjar. Galet, och jag är grymt nervös! Men det känns iallafall skönt att jag känner några på skolan, så det ska nog gå bra!
 
Update: Jag kom hem för ungefär en timme sedan och allting gick bra. Kunde dock inte posta inlägget i bilen så gör det nu istället. 
 
 


Football scrimmage

Imorse var första gången sen jag kom hit som jag faktiskt kan säga att jag hade en riktig sovmorgon. Sov till tio ungefär, sen gick jag upp och åt frukost. Amerikansk frukost deluxe, donuts. Efter frukost gick jag över till Juliette och Martina och var där ett tag innan Martina skulle på vollyboll. När Martina åkte, gick jag och Juliette ut och gick med två av deras alla hundar en stund. Dock var det så himla varmt idag också, så vi båda halft dog av värmen haha.
Vid fem åkte jag till till skolan för min första football scrimmage! En football scrimmage är som träningsmatcher mellan olika skolor där freshmans, jv och varsity spelar separata matcher. Det var kul att få uppleva en riktig (fast ändå inte riktig) amerikansk fotbolls match, men ärligt talat var det väldigt segt och jag förstod typ ingenting haha. Även om de andra tränarna försökte förklara reglerna för mig så förstår jag verkligen inte mycket utav det. Men jag antar att det blir bättre ju fler matcher jag går på! 
Matcherna var slut vid nio ungefär, och då åkte jag och min värdmamma och köpte subway till middag. Imorgon ska jag och min värdmamma åka upp till Galveston på möte med andra utbytesstudenter i Houston området. Dock kanske jag inte är jättetaggad på det, men jag hoppas det blir kul! Det ska iallfall bli trevligt att få träffa lite andra utbytesstudenter! 
 
 

Froyo, practise och Red Lobster

Livet i USA rullar på! Vid lunch idag kom Aaron och hämtade mig, och då åkte vi och åt froyo. Vet seriöst inte hur jag ska klara mig när jag kommer tillbaka till Sverige utan froyo överallt, så jag får passa på att äta det nu när jag kan.
Vid tre åkte jag till skolan för practise. Det var verkligen huuuur varmt som helst, förstår inte hur killarna överlever med alla sina skydd ute på planen när jag svettas ihäl i shorts och T-shirt. 
Efter practise åkte jag hem med Aaron, och när jag kom hem åkte jag och mina värdföräldrar till Red Lobster och åt middag. Efter det FaceTimeade jag med Maria och hennes värdfamilj ett tag vilket var jättekul! Nu så har jag och min värdfamilj precis kollat klart på två Welcome to Sweden avsnitt. Jag introducerade det till dem för några dagar sedan och de verkar gilla det! Kul att kolla på här i USA! 
Imorgon ska jag vara med på mitt första football game, eller egentligen är det ingen riktig match utan bara en träningsmatch men ändå! Ska bli kul att få se hur det fungerar! 





Onsdag

Hade alltså practise idag klockan tre! Min värdpappa skjutsade dit mig, och när jag kom dit spöregnade det och åskade som bara den. Så träningen blev inställd, och jag och de anda tränarna fick öva på att tejpa handleder och fingrar istället medan killarna var inne på gymmet. Vid fem åkte jag hem med Aaron och några utav hans kompisar, och nu har jag precis duschat och vi ska snart äta. Lika som igår har jag inga speciella planer imorgon utan vi får se vad som händer! 

Just nu



Oväder

Sitter just nu i köket med min värdfamilj. Tidigare var jag och min värdmamma ute och cyklade lite i området, som faktiskt surprisingly var väldigt likt Sverige. När vi nästan var hemma igen så startade världens oväder, åska och regn. Vi klarade oss iallafall hem, och nu sitter vi som sagt i köket. Snart ska jag äta lunch och sen har jag football practise vid tre. Förhoppningsvis har det slutat regnat då! 

Bild på skolan jag tog när jag har där och valde klasser 


Zoo, kinamat och football practise

Vid nio imorse åkte jag och mina värdföräldrar till the Houston Zoo! Riktigt kul att få se lite av downtown Houston och att gå runt inne på Zooet. Dock var det sååååå himla varmt, air condition är det bästa som finns här nere. När vi var klara på zooet så åkte vi tillbaka till Huffman och åt lunch på en kinarestaurang, alltså en glad Amanda (kinamat är det bästa som finns). 
Efter lunch skjutsade min värdmamma mig till skolan för football practise. Lika som igår fick jag bara typ dela ut vattenflaskor, men lärde känna lite nytt folk iallafall så det var kul! Efter practise skjutsade Aaron hem mig, och när jag kom hem packade jag (finally) upp mina väskor. Så nu ligger det inga resväskor på golvet längre, utan jag har faktiskt flyttat in. 
Imorgon har jag inga speciella planer alls förutom practise klockan tre, så vi får se vad som händer! 




My american room

Tog lite bilder på mitt amerikanska rum som ni kan se här! Mina värdföräldrar hade gjort det så fint när jag kom hit! Förutom de svenska dekorationerna så hade de även satt upp bilder på mig, mina vänner och min familj. Väldigt annolrunda från mitt rum hemma i Sverige, men jag gillar det! 
 
 

18 aug 2014

Andra ''riktiga'' dagen i Huffman har varit en grym dag! Vaknade vid nio, åt fruksot och gjorde mig i ordning. Vid halv tolv kom Aaron och hämtade mig, och sen åkte vi och åt lunch på Chilis. Efter lunch skjutsade Aaron hem mig igen. Sedan var jag hemma ett tag, och sedan åkte jag och mina värdförlädrar till min high school för att välja klasser. Där fick jag prata med någon på kontoret och välja mina klasser, kommer få mitt slutliga schema nästa måndag så då kan jag lägga ut det här. 
När vi var klara på kontoret åkte vi till skolans football field. Där fick jag träffa en utav tränarna och även de andra ''ungdomstränarna''. Jag pratade lite med dem, och sedan fick jag vara med på min första football practise! Jag och de andra tränarna fixade vattenflaskor och ispåsar till spelarna, men det var typ de ända vi gjorde. Ananrs gick vi bara runt på planen och pratade med varandra och spelarna, så det var grymt kul! Tror vekrligen jag kommer trivas med dem. 
När träningen var slut mötte jag upp Aaron igen, och så åkte vi hem till mig och åt middag med min värdfamilj. Nu så sitter jag på mitt rum och ska snart hoppa in i duschen. Imorgon ska jag och min värfamilj åka till ett zoo i närheten, så det ska bli kul, och sedan om jag hinner hem så blir det football practise igen. Jag har bara varit hät i två dagar men allting känns så himla bra! Just nu är jag så jäkla taggad på mitt år här!
 
Lunch på Chilis 
Min high school 
Läktaren nerifrån the football field 
Springande fotbolls killar