Last day in Colorado

Ja idag är sista dagen i Colorado, och det har varit en riktigt bra dag! Vi åkte upp till nationalparken vid tio och var där i några timmar. Sedan åkte vi ner till Estes Park, åt lunch och gick runt där ett tag. Vid tre/fyra började det regna som bara den, så vi bestämde oss för att sätta oss i bilen och åka till en liten stad omkring en halvtimme bort. Där hittade vi en outlet mall, och gissa vem som blev glad!? Det är nästan löjligt hur mycket jag tycker om att shoppa. Jag sprang iallfall runt där bland alla affärer och fick med mig ett gäng grejer hem som jag är riktigt nöjd över. 
När vi (jag) hade handlat klart åkte vi till Cracker Barrel och åt middag, och sedan tillbaka till stugan igen. Nu så har jag precis packat klart allting inför imorgon då vi börjar åka hem. Så nu väntar två dagar i bilen innan vi kommer till Huffman igen. får försöka sova så mycket som jag kan och lyssna på en massa bra musik. Vi hörs imorgon! 
 
 

Above the clouds

Sitter just nu och lyssnar på Sam Smith och väntar på att mitt hår ska torka. Tydligen fanns det ingen hårttork i den här stugan och varken jag eller min värdmamma tänkte på att ta med någon, så nu får jag sitta här och vänta på att det ska torka haha. 
Idag har vi åkt runt i Rocky Mountain National Park hela dagen. Vi åkte upp dit vid halv åtta imorse, såg en massa djur, en massa träd och en himla massa fina utsikter. En riktigt häftig park det där! Imorgon ska vi åka in i parken en kort sväng igen, och sedan åka ner till downtown Estes Park. Det blir sista dagen i Colorado, för på tisdag börjar vi åka ner till Texas igen! Som sagt, jag saknar Huffman! Det ska faktiskt bli skönt att åka tillbaka och få gå tillbaka till skolan! Dock inte jättetaggad på alla läxor som jag kommer få lov att göra då jag missat så mycket, men men. Är bara glad över att jag kommer dit snart igen! 
 
 
 

Estes Park

Nu är vi framme i Estes Park! Vi åkte ifrån Woodland Park vid nio imorse. Då åkte vi till Cracker Barrel och åt frukost med några som min värdfamilj kände. Sedan började vi åka till Estes Park, och vi var framme här vid två någongång. Sedan dess har vi ätit en grymt god BBQ middag och åkt runt uppe i Rocky Mountain National Park. Det första vi såg när vi åkte in i parken var en massa renar/älgar/vad de nu var så jag fick lov och stanna och ta några kort. Parken var seriöst riktgit häftig, men vi hann bara se en liten del av den så imorgon ska vi dit igen! 
Det blev ett kort inlägg, men jag måste gå och lägga mig då vi ska åka till parken redan vid sex imorgon bitti. Så gonatt!
 
Bilder från idag. 
 
 

Yellow, yellow everywhere

Idag har vi besökt en liten ort som heter Cripple Creak! Den låg ungefär 45 minuter bort, men vi stannade flera gånger på vägen dit bara för att ta kort. Så himla fint, älskar alla färger på träden. 
I Cripple Creak åt vi lunch och gick runt där ett tag, dock var det inte jättemycket att se. Det var endast en ''stor'' gata, och det enda som fanns på den gatan var casinon haha. Men som sagt, omgivningen var grymt fin. Efter vi hade ätit lunch där åkte vi vidare till Manitou Springs, en lite större ort omkring 20 minuter därifrån vi bor. Där gick vi bara runt och kollade i affärer, och åt funnel cake. 
Nu är vi i stugan igen och har precis kollat klart på Chicago Backhawks - NY Rangers matchen. Min värdfamilj är stora Rangers fans och jag är ett mega stort Blackhawks fan. Tyvärr vann Rangers, så nu kommer jag antagligen få höra det i några dagar framöver haha. 
Imorgon åker vi vidare till nästa ställe, närmare bestämt Estes Park i Rocky Mountain National Park. Återigen vet jag inte hur det kommer se ut med internet där uppe, men förhoppningsvis finns det wifi där vi bor! Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar med ett antal timmar i bilen imorgon, dock är det enda jag gör ändå är att sova haha. Kram på er!  
 
Bilder från idag.
 

Pikes Peak

Idag har vi besökt Pikes Peak, ett drygs 4000 meter högt berg här i närheten! Det tog omkring en timme att köra upp, vägen var hur krokig och kringlig som helst och det fanns inga vägräcken. Men vi tog oss iallafall upp utan att störta utför nått stup med bilen, och utsikten däruppifrån var helt galen. Dock så fick jag någon typ av höjdsjuka däruppe, för när vi satte oss inne på resturangen som fanns där blev jag yr, fick hjärtklappning, började skaka, mådde illa och en massa sånt. Som tur var gick det värsta över på tio minuter, resten av tiden där uppe var jag bara yr. Men som sagt, utsikten däruppe var helt otrolig. 
På vägen ner från Pikes Peak stannade vi på ett rastställe som var hur fint som helst. Utsikt upp mot berget, och en massa gula träd överallt. Vi stannade även i en park som hade riktigt häftiga stenar/klippor/grejer och gick runt där ett tag.
Sedan åkte vi hem, tog det lugnt i några timmar och sedan åkte vi och åt middag. Nu är vi i stugan igen och jag ska försöka ta kontakt med mina lärare och höra vad jag har missat. Har varit borta från skolan en vecka nu och jag saknar den som bara den.
Hoppas ni har det bra allihopa! Vi hörs imorgon! 
 
Pikes Peak 
 
På väg ner
 
I parken 
 
 

Autumn is a second spring when every leaf is a flower

Idag har jag setat i bilen största delen av dagen, men ärligt talat gör det ingenting när omgivingen ser ut som den gör. Så himla fint överallt. Satt med lurar i öronen och bara njöt av utsikten i fem timmar haha. 
Nu är vi iallafall i Woodland Park, en liten stad i mitten av Colorado. Vi kom hit runt fem, då åkte vi till stugan (snarare lägenheten) som vi bor i och sedan åkte vi och åt middag på en resturang i närheten. Som ni märker finns det wifi även här, så jag kommer kunna blogga! Vi blir kvar här i tre nätter, och sedan åker vi vidare till ett nytt ställe. Börjar bli van vid detta nu haha. 
Förresten, måste tacka för alla kommentarer jag fick på mitt förra inlägg! Jag blev jätteglad när jag vaknade imorse och såg dem! Kärlek till er alla! 
 
Bilder från idag.
 

Silverton

Idag har jag åkt tåg, hela dagen. Men herregud vad värt det var! Idag har jag sett några utav de finaste vyerna jag någonsin har sett.
Vi åkte alltså en tåg tur som gick ifrån Durango (där vi just nu bor) till Silverton, en liten liten by som ligger på 2800 meters höjd. Tåget gick 8.45 från Durango och 12.15 var vi framme i Silverton. Det var inget vanligt SJ tåg som vi åkte inte, utan ett gammalt tåg med ett riktigt lok. Så det gick inte särskilt fort och sätena var inte superbekväma, men som sagt det var verkligen värt det. 
Vi var i Silverton i två timmar, sedan satte vi oss på tåget igen och åkte tillbaka till Durango. Men herregud, Silverton. Så himmla fint, det kändes seriöst som om jag stod i ett vykort. Älskade det. Det enda vi gjorde där var att äta lunch och bara gå runt och njuta av omgivingen, och de två timmarna vi var där gick verkligen fort. Under båda tågresorna fick vi verkligen också se fina vyer, men Silverton var verkligen speciellt. Tog (obviously) en massa bilder, men jag tycker verkligen inte bilderna ger rättvisa till hur det faktiskt såg ut. Galet hur fint det var. 
 
The train ride 
 
Silverton
 

Downtown Durango och svar på kommentar

Hej på er!
Sitter just nu och kollar på första avsnittet av andra säsongen av Blacklist (Isabell be jealous). Det är vad jag kommer göra varje måndagkväll framöver. Seriöst, världens bästa serie. 
Idag har vi iallafall varit i downtown Durango hela dagen. Vi gick runt på stan, kollade i affärer och besökte några museeum. Vid tre åkte vi tillbaka till huset, så då passade jag på att ta en nap innan vi åkte tillbaka in till stan igen vid sex. Då gick vi till en resturang och åt en riktigt god middag. De hade något typ av western-tema, för mitt i maten kommer två människor in på resturangen och börjar skrika och låtsas skjuta på varandra. Annrolunda, men riktigt kul var det haha. 
 
Två kommentarer jag fick idag:
Hej vad ska du göra i colorado?
Hej! Jag är i Colorado med min värdfamilj på semester! Vi kommer vara här i två veckor och kommer åka runt och se olika delar av Colorado under tiden vi är här. Måste dock säga att jag ärligt talat redan saknar Huffman haha. 
 
Vad heter du på snapchat? Får man lägga till dig? (svara gärna i ett inlägg)
Jag heter amhee på snapchat och ni får absolut lägga till mig om ni vill. Mina andra sociala medier som ni jättegärna får följa är: 
twitter: helgesonamanda
instagram: amandahelgesonn
 
Bilder från western resturangen 
 

Roadtrippin

Nu är vi äntligen framme i Colorado efter två långa dagar i bilen. Vi kom fram vid fyra, fem någongång och sen dess har vi packat upp, gått runt nere på stan och ätit middag. Vi bor i en liten stad som heter Durango, och vi blir kvar här i fyra dagar. På onsdag åker vi vidare till en annan del av Colorado. Men so far gillar jag verkligen Durango, det är ett riktigt mysigt litet ställe! 
Har tyvärr inte så mycket mer intressant att skriva om idag. Det fanns iallafall wifi i huset vi bor i, så under dessa dagar vi bor här kommer jag kunna blogga! Men nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon, gonatt! 
 
Vi passerade igenom New Mexico på väg till Colorado. Jag har nu besökt 13 av USAs 50 stater! 
In the car
Downtown Durango
Vi passerade världens mysigaste lilla resturang. The perfect location for the perfect date. 

De senaste dagarna

Efter några kaotiska dagar så sitter jag just nu på ett hotellrum i Amarillo, 7869 km hemifrån Mora. I torsdags var jag i skolan som vanligt och jobbade under the JV football game. När jag kom hem på kvällen hade jag feber och mådde riktigt dåligt, och det var likadant på fredag morgon så jag fick lov at vara hemma från skolan. Mina värdföräldrar ville att vi skulle åka till en doktor och kolla upp vad som var fel, så hela fredag förmiddag spenderades med att försöka hitta en klinik som tog emot min försäkring.
När vi tillslut hittade en klinik åkte vi dit, jag fick sitta där och vänta i några timmar, blev undersökt, fick vänta i nån timme till och fick sedan en massa recept på mediciner. Det var inget allvarligt fel, bara en lite värre förkylning. Sen när vi kom hem på kvällen blev det lite kaos med allting, och det slutatde med samtal till både min amerikanska organisation och Explorius. 
Idag har vi åkt bil hela dagen då vi är på väg till Colorado. Jag skulle tro att vi har kommit ungefär halvvägs, och vi blir kvar i Colorado i två veckor. Jag ska försöka updatera så mycket som jag kan, men då jag inte vet hur det är med internet där vi ska bo så kan jag inte lova någonting. Jag ska iallafall se till att ta en massa kort, så om inte annat blir det en bildbomb när jag kommer till Huffman om två veckor igen. 
Hoppas allt är bra med er hemma i Sverige! Kram på er! 
 
 

En regnig onsdag och svar på kommentar

Just nu så sitter jag i vardagsrummet med min värdfamilj. För ovanlighetens skull så är jag helt klar med alla läxor och allt annat som ska göras, så det känns lite kosntigt att kunna ta det lugnt haha. Idag har iallafall varit en vanlig dag i skola. Vi hade block day, alltså bara fyra men dubbelt så långa lektioner. Så jag hade lektioner till 1.10, sedan football practise till tio i tre. Klockan tre hade vi tutoring i en halvtimme, och sedan fortsatte football practise. Dock så höll träningen bara på i cirka en halvtimme, sedan började det åska en massa så de fick ställa in träningen. Så när träningen slutade fick jag skjuts hem av Aaron, och sedan dess har jag bara varit hemma, duschat och gjort läxor. 
 
En kommentar jag fick idag: 
Hej! 
Du värkar ha det jättebra där borta! Jag har kikat in på din blogg några gånger och jag älskar den! Jag blev antagen av STS för att åka iväg nästa höst och jag undrar hur du skrev i brevet till familjen, jag tycker själv att det är JÄTTESVÅRT! Har ingen aning om vad jag ska skriva!
Hej! För det första, tack så mycket och vad kul att du ska åka iväg som utbytestudent! Det är en himla process du har framför dig, men herregud vad kul du kommer ha! 
Jag tyckte också det var supersvårt med brevet till familjen, det enda rådet jag egentligen kan ge till dig (och jag vet att alla säger samma sak) är att vara dig själv. Försök inte framstå som bättre eller som någon annan, utan skriv helt enkelt om dig själv. Familjerna som läser breven letar efter någon som kompleterar deras familj på ett bra sätt, så se verkligen till att vara dig själv. Se också till att du visar att du verkligen uppskattar att familjen läser ditt brev och visa att du är öppen och positiv! Men som sagt, var dig själv! Det är absolut det viktigaste! Lycka till! 
 
 

Update

Hej på er! Ledsen för dålig bloggning, men de senaste dagarna har jag verkligen haft fullt upp. i lördags åkte jag och mina värdföräldrar som sagt till min värdbror som bor i Austin. På lördagen var vi även på ett college football game mellan Texas State och Navy vilket var jättekul! Lite större än the high school football games som jag är van vid haha. Dock var det verkligen hur kallt som helst båda lördag och söndag. På matchen hade jag seriöst på mig två t-shirts, en football jersey och två koftor och frös fortfarande som bara den. Texas vad händer liksom? Nu är det dock back to normal med 30 grader varje dag haha. 
Söndagen spenderade vi hemma hos min värdbror, och sedan till stor del i bilen på väg hem. Måndagen var en vanlig dag i skolan med football practise efter skolanr. Åkte hem med Aaron, åt middag, gjorde läxor och gick och la mig. 
idag har också varit en vanlig dag i skolan. Dock hade jag en muntlig preseantaion på juridiken som jag verkligen var hur nervös för som helst, men det gick bra. Läraren sa till och med till de andra eleverna att använda min presentation som mall för hur en presenation ska göras, så det gjorde mig lite stolt. Efter skolan hade jag practise i två timmar, sedan åkte jag hem, åt middag och nu sitter jag och gör läxor. Jag har seriöst mer läxor här än jag har haft någonsin, dock är de enklare än de jag bukar få i Sverige så det jämnar väll ut sig haha. 
Nu ska jag fortsätta med läxorna så jag blir klar, och sedan ska jag gå och lägga mig. Har lyckats försova mig två dagar i rad nu, så jag behöver nog sova haha. Hörs imorgon! 
 
The Football game 
Min värdbror, jag och Navy's (det ena laget) maskot
Middag på IHOP. Svenska pannakakor med lingonsylt... Jag kan inte vara den enda svensken som inte äter pannkakor med lingonsylt? 
Världens godaste frukost buffé
 

On our way

(Detta inlägg skulle egentligen ha lagts ut i morse men internet krånglade i bilen. Nu är vi på väg från ett college football game till min värdbror. Skriver mer om det senare eller imorgon!) 

Sitter just nu i bilen på väg till min värdbror som bor omkring fyra timmar bort. Vi åkte hemifrån vid nio, så vi har en bit kvar. 
Igår så hade jag iallafall en vanlig dag i skolan. Sista lektionen hade vi ett pep rally i gympasalen, där presenterades the football team och the volleyball team, the cheer team uppträdde och bandet spelade. Riktigt kul, och så himla amerikanskt! 
Efter the pep rally åkte jag hem, åt, bytte om och åkte sedan tillbaka till skolan. Där började jag och de andra tränarna ställa iordning inför matchen. Matchen började vid 7.30, och vid halv elva var jag hemma. Killarna vann och vi hade grymt kul. Friday nights are the best. 
Nu ska jag sova en stund medan jag kan, lika bra att passa på när jag sitter i bilen haha. Vi hörs senare! 





Can I get a hiyyaaa

Torsdagar måste nog vara den dag jag tycker minst om i skolan här borta. Först hade jag engelska, där hade vi ett vocab test som gick helt okej. Efter det hade jag aquatics, där hade vi också ett vocab test som också gick bra, och sen kollade vi på en film om fiskar. Efter aquatics hade jag office aid. Vet inte om jag har förklarat vad office aid är för någonting, men det är iallafall en klass där man hjälper till i receptionen på skolan. Så det är ingen riktig klass och man får inga betyg eller läxor. Det enda vi gör i office aid är typ att sitta och prata med varandra, så det är ändå en helt okej klass haha. Efter ofice aid hade jag lunch, och efter lunchen hade jag matte där vi gick igenom en massa formler och grejs. Lika som igår var alla lektioner dubbelt så långa idag, så alltså 90 minuter. 
Vid tre slutade jag, och då gick jag bort till the football field och var med på varsity träningen. När killarna hade tränat klart åkte jag hem, åt, bytte om, och vid fem åkte jag tillbaka till skolan. Där var jag till halv nio och jobbade på the sophmore football game. Tyvärr förlorade killarna de andra laget gjorde en touchdown under de sista tre sekunderna, men det var grymt kul ändå. Fick beröm av Riley, skrattade som bara den och träffade nya trevliga människor. 
Imorgon är det spelar varsity hemmamatch, och den ska jag jobba på vilket ska bli riktigt kul! Dessutom är det pep rally på skolan imorgon! Så I'm excited!
 
Återigen jag MÅSTE bli bättre på att ta bilder, här är iallafall en bild innifrån min skola. Jätte intressant I know.
 

What's the worst thing that could happen when the worst that could happen could be the best thing ever

Just nu så sitter jag på mitt rum och pluggar till mitt engelska prov imorgon. Vi ska kunna 15 ord utantill plus deras betydelse, och jag har inte hört ett ända utav dessa ord förut så vi får se hur det kommer gå haha. 
Idag har jag iallfall varit i skolan som vanligt. Idag hade vi Block Day, vilket betyder att vi endast har fyra lektioner istället för åtta, men lektionerna är dubbelt så långa. Så idag hade jag US History, Business Law och Sports Medicine (som förövrigt är världens bästa klass). Min fjärde klass var training med the football team, älskar att det räknas som en lektion. 
Så jag hade lektioner fram till 1.10, träning fram till tre, sedan hade jag obligatorisk stödtid i valfri klass i en halvtimme, och sedan träning igen fram till fem. När träningen var slut så fick jag treatment för min vad av Riley, och sedan åkte jag hem med Aaron. Nu så sitter jag som sagt och försöker plugga, men ska snart gå och lägga mig. Att gå upp 5.30 varje morgon tar på krafterna haha. Vi hörs imorgon! 
 
Den enda bilden jag tog idag (jag vet jag måste bli bättre på att ta bilder), jag i the trainng room när jag fick tens behandling på min vad.