Florida trip

Andra veckan i Januari åkte jag och de fyra andra utbytesstudenterna på min skola till Florida! Vi åkte dit med två utav tjejernas värdmamma och värdsyster, och vi hade så himla kul! Vi åkte bil ner till Orlando och gick på både Disney World och Universal Studios, och åkte även till den finaste stranden ever i Destin. Tyvärr var vi bara i Florida i två dagar, och vi han absolut inte med allt som vi ville hinna med. Förhoppningsvis får jag chansen att åka dit igen någon gång! 
 
Disney World 
 
Universal Studios 
 
Destin
 
 

Truck stuck in the mud

Lördag den 21 Februari var en riktigt bra dag! Jag och min värdfamilj åkte till the Woodlands, som ligger omkring en timme bort, runt nio på morgonen för att kolla på min värdsystern softball tournament. De spelade sin första match vid tio och deras andra halv två, så det blev en lång dag med softball då vi inte var hemma förens än vid fem på kvällen. När vi kom hem tog jag en nap, åt middag och gjorde mig iordning för Juliettes surprise birthday party. Marcus kom och hämtade mig vid halv nio och då åkte vi hem till Cody där vi överraskade Juliette! Det blev en riktigt lyckad och rolig kväll, dock fastnade Marcus truck i leran påväg från Cody så vi hade lite problem med att på loss den haha. Men efter att tre olika trucks försökte dra upp den fungerade det och vi kom loss. Måste antagligen hjälpa Marcus tvätta hans truck idag då den blev något lerig haha. 
 Annars har jag inga speciella planer för idag. Söndag och det betyder städning här, så ska städa mitt rum och badrum. Men nu ska jag gå Upp och äta frukost för jag håller på och svälter ihjäl här uppe, så vi hörs senare hörrni. Hoppas ni har en bra dag! 
Artonårs middag och svar på kommentar

Klockan är elva på kvällen här borta och jag sitter just nu och väntar på att mitt hår ska torka så jag kan gå och lägga mig. Kom hem runt halv tio från min värdsysters softball match, så det har varit en lång dag. Skönt med fredag iallafall! Denna veckan har dock gått väldigt fort och varit bra så jag klagar inte. Igår så fyllde bästa Juliette (utbytesstudent från Frankrike) arton år, och det firade vi genom att åka till Olive Garden! Vi hade en riktigt bra kväll, och jag tror Juliette hade en bra födelsedag. 
 Två kommentarer med frågor har trillat in här, så jag tänkte ta och svara på dem :) 
 
hej, tänkte höra om du skulle vilja göra en video där du börjar vid ytterdörren vid ditt hus sen fortsätter ner mot gatan. Kanske visar var du brukar ta promenader osv. Skulle vilja se hur de ser ut i din omgivning :) 
Kram
Hej! Absolut skulle jag kunna göra det! Det är lite skillad på hur det ser ut här och hur det ser ut hemma i Sverige haha. Ska fösöka se till att göra det så fort jag får lite tid över, och har någon villig amerikan med mig som vill hjälpa mig haha! Kram! 
 
Började läsa din blogg för inte så länge sedan så kanske jag har missat något haha.. är du och Marcus tillsammans? :)
Haha nejdå detta är ganska nytt, men ja, jag antar att man kan säga att vi är tillsammans. Marcus är en senior på min skola och vi har hängt med varandra sedan i början av detta år. But yea, I like him :) 
 
Om ni har fler frågor eller önskemål är det bara att slänga iväg en kommentar, blir bara glad när de trillar in här! Men nu tänker jag gå och lägga mig då jag ska upp tidigit imorgon och iväg på ännu mer softball, kommer vara expert på det när jag kommer hem haha. Så gonatt på er, kram! 
 
 

Baseball och semelbak

Halft sover medans jag skriver detta, kan inte förstå att jag är så trött hela tiden. Eller jo, är kanske inte så konstigt när jag snittar fem timmar sömn per natt, men jag har seriöst inte tid att sova! Har för mycket annat för mig jämt haha. 
Idag sä har jag iallafall haft en riktigt bra dag. Slutade skolan vid tre och då kom Marcus och hämtade mig. Då åkte vi till Kroger och köpte grejer till att baka semlor. Berättade för han om semlor för några dagar sedan, och vi bestämde oss för att försöka baka några egna. Om jag får säga det själv så blev de faktiskt riktigt bra! Smakade som vanliga, hemgjorda semlor och förvånade så tyckte de flesta här borta om dem. 
Efter det lyckade semelbaket så åkte jag och Marcus till min värdbrors baseball träning och hängde där tills det var dags för mig att åka hem. Hemma åt jag en snabbis, duschade och nu ligger jag i sängen och ska alldeles strax sova. Imorgon är det torsdag, vilket betyder block day two med English, Aquatics and Algebra. Inte jättekul, men men, snart är det helg igen! 

Bild från en baseball match som jag jobbade på igår. 
The semlor! 
The semelbaking team. 

02.16.15

Denna vecka, eller förra veckan I guess since it's monday today, har varit grym! Har seriöst något att göra hela tiden och jag älskar det! Inget mega intressant har hänt, har gått i skolan, varit på softballl och hängt med trevliga människor, men ändå. Idag så är vi lediga från skolan pga. Presidents Day och jag ska snart åka ner till town med min värdfamilj för att handla lite grejer. Imorgon är det skola som gäller som vanligt men jag klagar inte, gilar skolan haha. Efter skolan ska jag eventuellt spela tennis med Marcus om det inte regnar som det gör just nu, men de är de ända planerna jag har. 
Hoppas ni får en fin vecka hörrni, kikar in här snart igen! 
 
Bilder från veckan
Min värdsysters softball game
 
Frozen yogurt aka. happiness 
 
Marcus, jag, random guy, Syd och Trey // Syd, Kyndal och jag 
 
Solnedgång över Huffman 
 
Jag och Nicole // jag och Syd 
 
 Cody, Nicole, Stew och jag // Marcus, jag, Cody och Nicole 

When even a red light is a good thing

Hej på er! 
Redan onsdag, veckorna går alldeles för fort! Igår så jobbade jag på boys basketball hela kvällen, därav fullt upp. Idag var jag i skolan som vanligt till tre, sedan mötte jag upp med Marcus och hängde med han på skolan ett tag innan vi åkte hem till han. Där tvättade och fixade vi iordning hans två cyklar, och cyklade sedan med dem till nån gammal slav-gravplats mitt ute i skogen. Vi hittade den dock aldrig, och när Marcus fick en spik in i foten så bestämde vi oss för att cykla hem igen haha. 
Efter det lilla äventyret åkte jag, Marcus och hans mamma till ett möte på skolan, sedan åkte jag och Marcus till Whataburger och efter det skjutsade han hem mig. Med andra ord så har denna onsdag varit riktigt bra. Livet är på topp just nu och jag vill aldrig att detta ska ta slut. Can I stay here forever please? 

En bra måndag

Trött Amanda här som tänkte kika in och säga hej innan jag går och lägger mig. Idag har varit en faktiskt riktigt bra måndag. Hade skola som vanligt till tre, och efter skolan åkte jag med Marcus, Juliette och Nicole till Sonic och köpte limades. Sedan droppade jag och Marcus av Juliette och Nicole på skolan igen och efter det åkte jag och Marcus ut till vattnet och hängde där ett tag innan vi åkte hem till han. Senare på kvällen åkte vi och åt middag, och sedan hem till han igen. Var hemma vid halv nio, och efter duschade och läxgörande ligger jag nu i sängen och ska snart sova. Vädret var helt grymt idag, 26 grader varmt och sol, och denna måndag var riktigt bra. 
Det fick bli ett kort och väldigt informativt inlägg, men mins ögon faller ihop och jag vill sova haha, så gonatt på er! 


Humble Rodeo

Hej på er! 
Idag har varit en riktigt bra lördag! Började dagen med att äta donuts till frukost, sedan hjälpte jag min värdfamilj att städa garaget då vi ska flytta och på eftermiddagen åkte vi till Five Guys och åt. Senare på kvällen så åkte jag och Syd till the Humble Rodeo med Marcus. The Humble Rodeo är precis som det låter, en rodeo. När vi kom dit vid nio så hade de olika race med hästar, och tjur avkastning och en massa sånna saker. Senare på kvällen började en konsert med Kevin Fowler som var själva orsaken till vi åkte dit. Konserten var riktigt bra, en massa country musik tillsammans med härliga människor kan inte bli mycket annat. 
Nu är klockan 1.31 och borde (och behöver) sova. Gonatt på er! 
The reason why we all run away again

Hej på er kära vänner hemma i Sverige, och ni tappra läsare som kikar in här trots urdålig uppsatering! 
Jag har det grymt här borta i Texas, verkligen så himla himla bra. Ni förstår verkligen inte hur jobbigt det känns att jag kommer behöva lämna allt detta om några månader. Tiden går alldeles för fort, och ärligt talat så önskar jag att jag kunde stanna kvar här borta. Såklart så saknar jag alla er i Sverige, familj och vänner, men Huffman känns som hemma och jag trivs så bra. Människorna jag har runt omkring mig är bäst, vill bara kunna packa ner dem alla i en resväska och ta med mig dem när jag åker tillbaka. Allt känns bara toppen här borta just nu, och även fast att åka hem känns långt borta så känns det så nära och så verkligt. Vill inte att detta ska ta slut.
 
Men jag trodde aldrig att jag skulle växa så mycket som person som jag har gjort under tiden jag har bott här. Jag är defintivt inte samma person nu som jag var när jag steg på planet till New York. Jag har blivit så himla mycket mer självsäker, jag har blivit mycket modigare, jag vet vad jag klarar av. Jag har testat så många nya saker, träffat så mycka nya människor och fått nya mål och värderingar. Jag hittade en artikel för några veckor sedan som jag tycker perfekt beskriver över hur jag känner och är rädd för inför att komma hem:
 
But part of you is screaming don’t you understand how much I have changed? And I don’t mean hair, weight, dress or anything else that has to do with appearance. I mean what’s going on inside of your head. The way your dreams have changed, they way you perceive people differently, the habits you’re happy you lost, the new things that are important to you. You want everyone to recognize this and you want to share and discuss it, but there’s no way to describe the way your spirit evolves when you leave everything you know behind and force yourself to use your brain in a real capacity, not on a written test in school. You know you’re thinking differently because you experience it every second of every day inside your head, but how do you communicate that to others?
 

This is why once you’ve traveled for the first time all you want to do is leave again. They call it the travel bug, but really it’s the effort to return to a place where you are surrounded by people who speak the same language as you. Not English or Spanish or Mandarin or Portuguese, but that language where others know what it’s like to leave, change, grow, experience, learn, then go home again and feel more lost in your hometown then you did in the most foreign place you visited.

Jag är rädd för att allting kommer vara exakt likadant som det var innan jag åkte, och jag är rädd att jag inte kommer kunna dela mina tankar och funderingar med någon, för ingen kommer kunna förstå vad jag har gått igenom detta året och hur det har förändrat mig. Jag är rädd för att saknaden och lägtan tillbaka till detta kommer få mig må dåligt, och tanken att jag aldrig mer kommer kunna uppleva detta igen får mig att vilja spy. Jag är medveten om att det bara är Februari och att jag forfarande har ett antal månader kvar, men jag kan redan nu säga att detta år har varit det bästa i mitt liv. Allt jag har gått igenom, bra och dåligt, har tagit mig dit jag är idag och jag kunde inte vara med glad över det. Det känns som om saker faller på plats, och jag är så himla glad och lycklig. Alla dagar är inte perfekta, såklart, men jag älskar verkligen livet som jag har byggt upp härborta. Att åka tll USA som utbytesstudent är det bästa valet jag har gjort, ångrar det inte en sekund. 

Lite tankar om livet sådär en fredagskväll haha, men jag kände att jag ville skriva någonting så det fick bli detta. Vill komma igång med bloggen igen, då jag vet att många hemma i Sverige vill veta vad jag har för mig här borta. Så jag ska verkligen försöka med det, dessutom så vill jag jättegärna kunna titta tillbaka här och läsa om vad jag hade för mig, så back to blogging it is haha. Här är klockan just nu 23.11 och mina ögonlock håller på och trilla ihop, så det är nog dags för mig att gå och lägga mig. Men som sagt, ska försöka skriva här lite mer regelbundet hädanefter! Kram på er alla!