30 Sep 2013

Hej!
 Kom hem mycket tidigare än jag trodde att jag skulle göra idag vilket var skönt. De pratade bara i tio minuter och sen fick vi skriva på ett papper, det var allt. Annars har skoldagen varit helt okej. Nu så sitter jag och pluggar, som vanligt, och ska nog snart äta.
 Jag trodde att jag AFS eller Explosius skulle höra av sig idag, men det har de inte gjort. Jag hoppas verkligen att de hör av sig imorgon så att hemintervjun blir av den här veckan. Jag vill verkligen komma igång med hela utbytesgrejen! Jag är så jäkla peppad och saknar USA så himla mycket! Så jag håller tummarna att de hör av sig imorgon :) 
 
Photobooth bilder mellan läxorna haha. Låten ovan är den låt som påminner mig mest om USA 2013, den spelades seriöst överallt. Klassisk amerikank country musik. Lyssna och njut :)  

Inköp från Lager157

Tre tröjor, ett par jeans, två sjalar och ett par skor var det som fick följa med mig hem idag. Allt är köpt på Lager157.   
 
 
 

28 Sep 2013

Hej!
 Imorse så vaknade jag av att klockan ringde kvart i nio. Då satte jag igång min dator, väntade på att klockan skulle bli nio, gick in på ticnet, ställde mig i kö och hoppades på det bästa. Och guess what? Jag fick biljetter till One Direction den 14 Juni!!! Fick tag i parkettplatsen dessutom vilket vi inte hade på förra konserten, så det ska verkligen bli jättekul! Det blir alltså andra gången jag ser killarna, längtar som bara den! 
 När biljetterna var fixade på åkte jag, Lotta och Poppo iväg till Sågmyra och Lager157. Fick med mig en del saker hem som jag kan visa i ett inlägg senare ikväll. Sedan åt vi sen lunch/tidig middag i Rättvik och efter det så åkte vi hem. Ikväll så ska jag eventuellt hem till Natalie, men som sagt så borde jag igentligen plugga. Har lite dåligt samvete över att jag inte har gjort något alls på det som ska vara klart på måndag, så vi får se hur jag gör. Imorgon så kommer jag nog inte kunna plugga någonting eftersom mormor, alla morbröder och kusiner kommer hit. Vet inte hur detta ska gå ihop haha, måste ta mig tid någonstans till att göra alla läxor. Kanske kan börja göra några nu... 
 
Jag och Lotta på förra One Direction konserten här i Sverige. 
 

27 Sep 2013

Hejsan! 
 Just nu så sitter jag och väntar på att Simon ska ringa. Tydligen så skulle han föröka övertala mig att äta middag på McDonalds, hmmm. Annars så har dagen varit bra idag. Mitt och Marias fika blev vääälidgt gott om jag får säga det själv. Jag, Maria, Albena och Sofie åkte ner på Mora och åt lunch på Mora innan spinningen, som jag inte var med på idag. Känner av halsen så jag tyckte det kändes bättre att stå över. När de var klara med passet så åkte jag hem med Maria och sen dess så har jag inte gjort så mycket. Jag och Lotta ska eventuellt hitta på någonting, men igentligen så borde jag nog plugga. Jag har typ sjuhundra läxor över helgen, matte, svenska, historia, tysk och ekonomi. Förmodligen får dock läxorna vila ikväll och så får jag ta tag i dem imorgon istället.
 Vi hörs senare! 
 
 
 
 
 
 
 

26 Sep 2013

Hej! 
 Idag har jag haft en helt okej dag i skolan. Jag har nada motivation till skolan just nu så dagarna känns lite extra jobbiga och långa. Höstdepp och skoltrötthet skulle jag tro. Dessutom så har det ju blivit så jäkla kallt! Jag som fryser hela tiden annars fryser extra mycket nu. Efter lunch så gick jag runt med min dunjacka inne i skolan för att jag frös så mycket, brrrrr. 
 Jusste såg ni att jag har blivit preliminärt antagen till både Explorius och AFS! Nu väntar intervjuer med båda organisitionerna och sedan så måste jag bestämma mig för en utav dem, och även vilket år jag ska åka, vart jag ska bo och en massa annat. Jag är så grymt taggad på det här och jag hoppas verkligen att det blir av!
 Nu till något helt annat haha. Imorgon så står jag och Maria för ekonomernas fredagsfika och vi har lovat varnadra att vårat fika ska bli det bästa fikat 2013. Så önska oss lycka till och håll tummarna för att jag inte bränner/förstör/misslyckas med någognting, haha. 
 Vi hörs senare! 
 
Saknar inte alls detta, nej nej 
 
 

omg



23 Sep 2013

Som jag har nämt tidigare så funderar jag ju på att åka som utbytesstudent till USA ett år. Och idag så anmälde jag mig faktiskt. Det är än så länge bara en preliminär ansökan, men endå. Ett steg i rätt riktning iallafall. Jag har stått och valt mellan AFS och Explorius, och bestämde mig för att skicka in en ansökan till båda organisationerna för att kunna se vilken jag gilar mest. Just nu så lutar det mest åt AFS eftersom mina släktningar i USA har kontakt med AFS, men jag tänker ändå ge Explorius en chans bara för att ha någonting att gämföra med. 
 
 Anledningen till att jag vill bli utbytesstudent är främst för att jag vill bort ifrån Mora ett tag och uppleva någonting helt annorlunda. Om jag åker så kommer det att vara ett år som jag kommer minnas för resten av livet, och jag kommer nog växa välidgt mycket som person under tiden. Dessutom så vet jag att jag kommer ångra mig för resten av livet om jag inte försöker åka nu när jag har chansen. 
 Att jag vill åka till USA är igentligen ganska självklart för mig. Jag har faktikst inte ens övervägt att åka till något annat land, eftersom det har varit så självklart för mig att jag just ska åka till USA. Sen första gången jag var i USA 2011 har jag velat flytta dit. Jag tror att USA är ett sånt land som man antingen hatar eller älskar, och för mig landade det på älskar. Det finns såklart saker där borta som är bättre i Sverige och som jag inte gillar med USA, men för mig väger definitivt fördelarna över. 
 
 Dock har jag ingen aning om hur jag ska klara mig utan alla mina vänner och mina familj ett helt år. Ett år. Om man säger det så så låter det som en väldigt lång tid, men samtidigt så går ett år så himla fort och förhoppningsvis så kommer alla upplevelser där borta väga tyngre än att vara borta ett år som jag kan ta igen sen. Och som tur är så finns ju facebook, skype, facetime, sms mm mm... Så att hålla kontakten ska förhoppningsvis inte vara några problem :)
 
 Så nu gäller det bara att vänta på att AFS och Explorius accepterar min ansökan och sedan komma igång med allt på riktigt. Ahh! Kan inte riktigt fatta att jag faktiskt håller på med det här. Så läkigt men ändå så himla spännande! 
 
 
 
 
 

22 Sep 2013

Hej! 
 Började dagen idag med att ta en promenad ner till sjön med örebroarna. Sedan gick vi hem och åt lunch och satt och pratade en stund. Nu har de åkt hem igen och jag tänker nog gå och lägga mig en stund. Har haft världens huvudvärk hela dagen som inte vill släppa, så vi ska se om det blir bättre om jag lägger mig en stund. Jag har inga läxor över helgen heller vilket är gryyyymt skönt, så ikväll har jag tänkt att se på catfish, bara ta det lugnt här hemma och eventuellt skypa med amerikanarna borta i Chicago. :) 
 Vi hörs senare! 
 
 
 

21 Sep 2013

Hej! 
 Tänker alldeles strax gå och lägga mig, är helt slut efter dagen idag och jag är dessutom proppmätt vilket inte gör saken bättre haha. Igår så kom som sagt en familj från Örebro hem till oss och idag så har vi spenderat dagen med dem. På förmiddagen åkte vi upp till Orsa Björnpark och var där till tre ungefär, sedan åkte vi ner på Mora och fikade, efter det åkte vi till Maxi och handlade lite och åkte sedan hem, gjorde tacos och har bara haft det mysigt här hemma. Jag tog med kameran upp till Orsa så nu har jag fullt med bilder på en massa olika djur och en massa skog haha. Vädret har varit perfekt hela dagen och det var väldigt mysigt att spendera lite tid med örebroarna :) 
 
 Lägger upp lite bilder ifrån dagen nu, och sen så kan jag lägga upp lite fler i ett annat inlägg :) 
 
 

20 Sep 2013

Hej! 
 Blev inget mer bloggande igår, ledsen för det. Men som sagt så kom Simon hem till mig och vi hjälptes åt att baka en tårta till Poppo som fyllde år igår (rättare sagt jag bakade, Simon åt smet). Tårtan blev lite misslyckad, som vanligt när jag bakar någonting hehe, men tanken var fin iallafall. 
 Senare på kvällen åkte vi och åt på Mora Hotell för att fira Poppo ytterligare. Maten var jättegod och när vi satt där och åt så kom en hel busslast med amerikaner in och ville ha mat. Så jag fick världens flashbak när jag satt där med min hamburgare och hörde nästan bara amerikanska runt om mig. Jag saknar USA så mycket och vill åka tillbaka typ nu! 
 Men ikväll så kommer iallafall våra kompisar från Örebro hem till oss och ska bo här över helgen, vilket ska bli jättekul! Så jag kommer antagligen ha fullt upp med i helgen men ska såklart försöka kika in här också. 
 Vi hörs senare!
Kram! 
 
Jag och Simon igår, hahaha 
 
The American way 
 
 
 

19 Sep 203

Hej! 
 Just nu så sitter jag i skolan med Julia och väntar på att min nästa lektion ska börja. Har haft företagsekonomi och tyska på förmiddagen, nu ska jag ha matte i en och en halv timme sen slutar jag. Då ska jag möta upp Simon och vi ska åka och handla och fixa med lite saker. Vad det är vi ska göra kan ni få se lite senare, OM det blir bra haha. Lyckades uppdatera till iOS 7 igår också efter mycket strul och jag gillar det! Det kommer antagligen ta några dagar innan man vänjer sig, men vad jag har sett en så länge gillar jag. Världens mest ointressanta fakta haha, men nu ska jag gå bort mot matten så vi hörs senare.
 Kram!
 
Gammla instagrambilder. Har fortfarande inga roliga bilder på maccen, måste ta och fixa det.
 

 
 
 
 
 
 
 

17 Sep 2013

Hej! 
 Ligger just nu i sängen och kollar på Svenska Hollywoodfruar och pluggar tyska samtidigt. Tyskan blir tyvärr lite lidande haha. Idag så har jag varit i skolan som vanligt. Efter skolan åkte jag hem, pluggade, åt, åkte och danstränade, kom hem och tog en dusch och började sedan plugga igen. Inget speciallt, en vanlig dag helt enkelt. 
 Nu ska jag återgå till de galna Hollywood fruarna. Asså Gunilla... Tycka vad man vill men asså, nej. Nej nej nej haha. 
 Hörs imorgon! 
Kram! 
 
Lite mobilbilder ifrån senaste veckan 
 
 
 
 
 

16 Sep 2013

Hej!  Idag har det regnat och varit grått och tråkigt hela dagen och det känns som om hela jag har matchat vädret bra idag. Humöret har inte varit på topp och dagen i skolan var en vanlig, trött, seg måndag. Men jag tog mig igenom dagen iallafall och när jag kom hem så gjorde jag en skål varm havregynsgröt för första gången på sjukt länge vilket var sååååå gott. Jag hade verkligen glömt bort hur gott och enkelt det är. Måste göras oftare! Sen dess så har jag pluggat lite och även mailat AFS som är en organisation för utbytesstudenter. Igår pratatde jag även med Nanette i USA om allt det här med att vara utbytesstudent. Jag är verkligen sjukt peppad på att åka till USA ett år och hoppas verkligen att det blir av! Så nu har jag mailat till AFS iallafall så får vi se vad de säger. Helst så skulle jag ju vilja bo runt Chicago eftersom de flesta som jag känner bor där. Känner även lite folk nere i Florida, men svensk som jag är så gillar jag att ha fyra årstider haha. Men vi får helt enkelt se vad de säger. Det kanske inte ens går att välja område på det sättet, who knows? 
 Nu har jag iallafall tänk att träna lite och föröka få upp humöret. Vi hörs senare! 
Kram! 

Saknar solen och värmen lite extra just nu

Min vår/sommar 2013 del 3

Fortsättning på min Chicago resa. 
 
 
 Jag Nanette, Roy, Poppo och Nicholas åkte upp till ett ställe som heter Door County i norra Wisconsin en helg. Det var hur vackert som helst där uppe! Vi åkte till olika Nationalparker, paddalde kajak i solnedgången, åkte till små byar/orter i området och kollade i en massa små gulliga affärer och hade det bara allmänt mysigt. 
 
 
 Jag och Poppo hann med en roadtrip under USA tiden också. Vi åkte först till Detroit, sedan in till Canada och upp till Niagara fallen och sedan in till USA igen ner till Clevland och sen tillbaka till Chicago. Vi han åka igenom 6 delstater plus Canada på fyra dagar och samanlagt åkte vi 184 svenska mil. Mycket tid spenderades alltså i bilen haha. Men Niagara fallen var riktigt häftiga att se, riktigt mäktigt! Vi var som sagt på den kanadensiska sidan och bodde på ett hotell ca 800 m från fallen, som sagt riktigt mäktigt! I Clevland så var vi på Rock and Roll hall of fame, mest för att Poppo ville dit. Det var inte det roligaste vi har gjort på den här resan men ändå intressant och spännande att se bla Elvis och Micheal Jackssons gammla bilar och kläder. 
 
 
Obligatoriskt IKEA besök, haha. Det ser verkligen ut exakt som hemma, det enda som skiljer är att det står engelska förklaringar efter allting. De säljer till och med köttbullar! Men de svenska namnen på alla produkter finns kvar. Det var väldigt kul att lyssna på amerikaner som förökte uttala namnen på svenska haha. 
 
 
 Resten utav tiden i Chicago så shoppade vi, åt en massa god mat, badade, solade, umgicks med släkt och vänner och bara njöt av tiden där. Vi var där i tre veckor, vilket var alldeles för lite. Jag älskar verkligen det där landet. Människorna är så trevliga, shoppingen är GRYM och hela atmosfären är bara härlig. Jag längtar redan till nästa gång jag åker dit 
 
 
 
 

14 Sep 2013

Hej!
 Vi hade spinning sista lektionen igår och när jag kom hem var jag helt död, därav inget bloggande. Trodde verkligen inte att det skulle vara så jobbigt som det var, men det var det!
 Annars så har jag haft väldigt fullt upp hela dagen idag. Vaknade omkring 10, gjorde mig i ordning och åkte ner på stan för att fixa lite saker. Sedan så åkte jag till Rättvik för att fira Marcus som fyller år imorgon, så jag blev kvar där ett tag och kom hem vid sju någon gång. Efter det så har jag tagit det ganska lugnt här hemma. Jag har nördat the Carrie Diarys i några dagar nu så jag kollade klart på de sista avsnitten alldeles nyss. Älskar serien! Längtar till säsong 2 (jag tror det blir en säsong 2?) kommer ut! 
 Imorgon så ska vi tydligen städa här hemma (härmar din söndagsstädning Simon), men när det är klart så hade jag tänkt försöka åka och träna lite eller sticka ut och springa. Annars har jag inga speciella planer inför imorgon vilket faktiskt känns väldigt skönt. Veckorna blir så himla jobbiga med fullt schema hela tiden så det känns skönt ibland att inte ha helgerna uppbokade. 
 Nu ska jag försöka sätta ihop del tre som jag har pratat om hur länge som helst. Om jag lyckas sätta ihop det idag så kommer det upp imorgon. Vi hörs då! 
Kram! 
 
Blöt Cora i USA. Ledsen för alla bidler från USA men de är de enda bilderna jag har på min Mac just nu. Alla andra bilder ligger på min PC, men jag ska försöka se till att lägga över några bilder till Maccen så ni får se andra bilder som inte har med USA att göra.